Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем със загряването.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Точно стрелката вътре на таблото е най-верният термометър в колата по отношение на охлаждащата течност. Просто човек трябва да знае някои особености относно отчитането й при 156-тиците.
    Щом казваш....
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 01:03.

Comment

Първоначално публикувано от toci1 Покажи съобщение
        Беше спаднало малко под минимума, сега съм долял колкото трябва и ще видим дали ще има подобрение.
        следи го. ако пак падне, губиш антифриз. системата гълта въздух и вдига температура докато изкара балона.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
          Отиди на диагностика да ти премерят верно температурите по компютъра на колата.

Това какво показва стрелката не винаги е меродавно.

Пускането на вентилатора става от няколко датчика
          Пускането на вентилатора става от един датчик - този с който ECU - то мери температурата.

При 95 гр ECU - то пуска първата степен и при 102 втората.

ECU - то пуска също така първата степен на вентилатора винаги, когато работи компресора на климатика, независимо от температурата на мотора.

Според мен колегата има проблем или с въздушна възглавница или с термостата. Не и с датчиците за температура.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Пускането на вентилатора става от един датчик - този с който ECU - то мери температурата.

При 95 гр ECU - то пуска първата степен и при 102 втората.

ECU - то пуска също така първата степен на вентилатора винаги, когато работи компресора на климатика, независимо от температурата на мотора.

Според мен колегата има проблем или с въздушна възглавница или с термостата. Не и с датчиците за температура.
            Какво значи въздушна възглавница, ако може да ми кажете. А термостата съм го сменил с нов преди половин година и той не беше от най-евтините, така че предполагам че не е от него.

Comment

Какво значи въздушна възглавница, ако може да ми кажете. А термостата съм го сменил с нов преди половин година и той не беше от най-евтините, така че предполагам че не е от него.
              При пробив в системата може да се образува газов балон в участък, където нормално трябва да има течност. Газов балон може да се образува и ако клапанът на преливника изпуска и не обуславя нормалното налягане в системата. Тъй като тя е проектирана така че в нея да циркулира течност, когато някъде се появи такъв газ, циркулацията се влошава. Това води до повишаване на температурата, отделяне на още повече газ и нещата зациклят в грешна посока.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                При пробив в системата може да се образува газов балон в участък, където нормално трябва да има течност. Газов балон може да се образува и ако клапанът на преливника изпуска и не обуславя нормалното налягане в системата. Тъй като тя е проектирана така че в нея да циркулира течност, когато някъде се появи такъв газ, циркулацията се влошава. Това води до повишаване на температурата, отделяне на още повече газ и нещата зациклят в грешна посока.
                Нещо мога ли да направя аз по този въпрос, или трябва да я карам в сервиза?

Comment

Нещо мога ли да направя аз по този въпрос, или трябва да я карам в сервиза?
                  Долей си антифриз до нормалното ниво, следи внимателно дали не се губи впоследствие и следи също така температурата за да не я прегрееш.
                  На този етап мисля, че няма сериозно основание за притеснение.

Накратко - следи дали се повтаря проблема, колко често, при какви обстоятелства и т.н.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Долял съм антифриз, днес карах колата няколко часа и го нямаше този проблем. Искам да питам друго, което забелязах - когато колата е загряла и перката се върти, като изключа от контакт, перката спира да се върти - това нормално ли е?

Comment

Нормално е -да.

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                        Нормално е -да.
                        Защото на други коли, които съм карал, перката продължава да си се върти дори и при неработеща кола, или си зависи от марката.

Comment

Защото на други коли, които съм карал, перката продължава да си се върти дори и при неработеща кола, или си зависи от марката.
                          Зависи от марката или модела. Въпрос на конструкторски възгледи.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

обикновено втора скорост продължава да се върти докато охлади и без контакт. първа спира след отпадане на контакта.
                            точка

Comment

При мен , и втора скорост на вентилатора спира като махна "контакт"!
                              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Така и аз не ,че съм от най разбиращите ,но сиг. някой от колегите ме знаят ,че със стария мотор имах проблеми с загряването. Аз бих те съветвал ако не разбираш от коли заведи я на сервиз ,за да не стане по лошо.. Ако ти вкарва в системата вода може да имаш някоя скоба за притягане огледайте положението. Също така си виж и маркуча дали е твърд или мек. Ако е твърд вкарва въздух със сиг. ако пак се появява проблема и след това може и по зле да е положението като примерно издухана гарнитура...Много варианти има, но не ти ги пожелавам пиши да ни кажеш какво е станало. Поздрави.
                                Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

Working...
                                X